2007. szeptember 22., szombat

Üdvözlök mindenkit a blogomon!

Ha minden igaz, akkor nem sokára detektoros rádiókkal (crystal radio) kapcsolatos infókat találhattok majd itt a xtalradio.blogspot.com -on.

Hogy mi az a detektoros rádió?



Egy olyan AM rádió, mely alapesetben nem igényel tápfeszültséget.A technológia több mint 100 éves múltra tekint vissza, ennélfogva igen egyszerű így bárki építhet magának egyet. Ha azonban elmerül valaki a detektoros rádiók világában, akkor igen komoly technológia megoldásokkal is szembetalálhatja magát, ugyanis a detektoros rádió építés több országban (pl. USA, Németország, Ausztrália) igen kedvelt hobbi a XXI. században is. (Az itt látható képen az eddigi legigényesebb rádiómat láthatjátok. A többi szerzeményem esetében inkább a funkcionalitást tartottam szem előtt.)


Itt a blogon megépített rádióimat szeretném bemutatni, illetve szeretnék segítséget nyújtani saját rádiód elkészítésében.


Ha már valaki foglalkozott/foglalkozik detektoros rádió építéssel kérem keressen fel!


A célom az, hogy a fent említett országokhoz hasonlóan Magyarországon is kedvelt hobbivá tegyem a detektoros rádió építést! (Ettől függetlenül annak is nagyon örülnék, ha csak 1-2 ember megkedvelné ezt a hobbit :) )


Rudas Gábor

5 megjegyzés:

Unknown írta...

üdv. éngem érdekelne, most készülök csinálni egyet, de még nagyon eleéjén tartok.képek mellet majd írásokra is kívácsni lennék, csak így tovább

Rudas Gábor írta...

Hello
Amint látod sajnos nincsen túl sok időm a blog bővítésére... Remélem a közeljövőben azért mégiscsak lesz valami. A bíztatást Köszönöm!

Ha bármilyen kérdésed lenne keress fel! (e-mail cím a profilomban)

Jó vételt!;)
RGábor

j_kuti írta...

Szia Gábor!
Gratulálok a blogodhoz. Fejleszdd tovább. Már találkoztunk a galena. ingyenweb.hu oldalamon. Hogy külföldön mennyire népszerű hobby a detektoros rádió építés, bizonyitja az is hogy még egy bluest is írtak róla. íme a link: http://members.aol.com/philmt59/CS_Blues_1.mp3
De lehet hogy már találkoztál vele. Üdv. Józsi

Unknown írta...

Üdv!

Nem találom az email címed, megírnád a dj.tacee kukac gmail.com címre? Köszi!

Névtelen írta...

jo kezdet